onsdag 6 februari 2013

En fantastisk liten rot

Jag köper ofta ingefära. Gott i mat och att dricka. Så enkelt att slänga i en liten skiva i tekoppen.
 
-Bidrar till att öka blodflödet i hela kroppen.
-Sänker kolesterol och triglyceridnivåer och därmed kan det bidra till att förhindra högt blodtryck, åderförkalkning, hjärtsjukdomar och stroke.
-Ingefäran är anti-inflammatorisk
 
När min mormor var förkyld så sög hon ofta på en bit ingefära.. har själv aldrig testat..
Men eftersom den fungerar slemlösande och stimulerande på lungorna borde det fungera bra.
 
-Den lugnar även magen, lindrar förstoppning och dämpar väderspänningar. Ingefäran stimulerar hjärtverksamheten och cirkulationen vilket ger värmekänsla.

 


Tips på hur du får i dig den...
-Riv eller skiva lite färsk ingefära i en kopp, häll på kokande vatten, drick som te.
-Torkad malen ingefära är gott på fil och youghurt
-Kanderad ingefära är bra för matsmältningen och dämpar illamående vid graviditet.
-Smaksätt flytande honung med riven ingefära och rivet citronskal, väldigt gott till fruktsallad.
-Jättegott i asiatisk mat, riven ingefära, lite soja & 1 msk honung till en wook eller kyckling. 


 
Rena din lever!
Vår lever är hårt belastad idag av bland annat stress och det höga tempo vi lever i. Därför behöver levern renas, ett effektfullt medel som stimulerar leverns gallproduktion och fettomsättning. Du kokar det själv!

3½ dl vatten,
3 tsk malen ingefära,
3 tsk gurkmeja.
Kokas upp snabbt, låt dra 30 minuter, silas.
Förvaras i kylskåp, hållbart i 14 dagar.
Dosering: 2 tsk före varje måltid under 14 dagar.
Tänkte jag skulle prova på denna lilla kur. Låter intressant.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar